Korizmene tribine 2019

 

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
(uz 20. obljetnicu svoga rada 1999. - 2019.)

poziva vas na

Petak, 15. III. 2019.
U 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici bit će korizmena tribina na temu: Zagledani u Ljubav Raspetu. Tribinu će održati fra Kristian Stipanović, gvardijan i župnik u Imotskom.

Petak, 22. III. 2019.
U 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici bit će korizmena tribina na temu: Kako patnja može biti pozitivna! Tribinu će održati s. Dominika Anić, članica Školskih sestara franjevki Provincije Svete obitelji u Mostaru. Trenutačno na službi u Bijelom Polju.

Petak, 29. III. 2019.
U 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici bit će korizmena tribina na temu: Kršćani Bliskog istoka - Isusovi zemljaci, i njihova tragična sudbina. Tribinu (s video i foto prezentacijom) će održati đakon o. Livio Tomislav Marijan, kancelar križevačke eparhije.

Petak, 5. IV. 2019.
U 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici bit će korizmena tribina na temu: Svjedočanstvo života, ili moj životni put od Australije do Međugorja i Hercegovačke franjevačke provincije. Tribinu će održati fra Anthony Toni Burnside, svećenik fratar na službi u Šuici.

Subota, 6. IV. 2019.
U 19 sati u staroj crkvi u Gorici bit će korizmeni koncert: Kada bude Tilo ʼmriti... – pučka korizmena pivana baština Omiša i okolice.
Sudjeluju: Klapa Pasika (župa sv. Mihovila Arkanđela, Kostanje); Pučki pivači (župa sv. Luke Evanđelista, Kučiće); Muška pivačka skupina Cantores Almissum (župa sv. Ivana Nepomuka, Omiš)

Vaš gorica-online

DVD Gorica pomogao kolegama iz devet vatr. društava

 
Nesebični vatrogasac iz Gorice: Nisam htio da oprema stoji, želio sam pomoći drugima Zapovjednika Braju krase skromnost i nesebičnost, a preko svog DVD-a pomogao je i kolegama iz devet vatrogasnih društava.

Darko Paradžik - Brajo zaštitni je znak dobrovoljnog vatrogastva u Županiji Zapadnohercegovačkoj, ali i šire. Inicijator je i osnivač Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gorica iz Gruda, koje je osnovano 2002. godine, da bi u 2019. godini ovo društvo bilo respektabilna vatrogasna postrojba sa svojim vatrogasnim domom i dva vozila....

Vaš gorica-online

Opširnije

Sredstva za projekte od interesa za Hrvate van Hrvatske

 

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Hrvatske vrijedan dva milijuna kuna, prijave se mogu podnositi zaključno do 18. ožujka, doznaje se u utorak u Uredu.

Prijaviti se mogu neprofitne organizacije Hrvata izvan i u Hrvatskoj, dakle udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice ili druge pravne osobe, fizičke osobe – pojedinci te siromašni pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske koji žive u teškim socijalnim, materijalnim ili zdravstvenim okolnostima. Najniži iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, najviši 80.000 kuna, jedan prijavitelj može podnijeti najviše dvije prijave. Prijava na javni poziv obavezno se podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku. Obrasci za prijavu dostupni su za preuzimanje na mrežnoj stranici Ureda www.hrvatiizvanrh. gov.hr.
Siromašni Hrvati s prebivalištem izvan Hrvatske prijavu mogu podnijeti i samo u papirnatom obliku zajedno s ostalom traženom dokumentacijom čiji je popis objavljen na mrežnim stranicama Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske www.hrvatiizvanrh.hr/


Vaš gorica-online

Predstavljanje knjige Marinka Sose Zvijezde

 

Matica hrvatska – Ogranak Grude poziva Vas na predstavljanje knjige „NERETVA 93“ i OBRANA VRDI autora brigadira Marinka Sose Zvijezde, ratnog zapovjednika brigade Viteza Ranka Bobana Grude. Predstavljanje će biti u utorak 12. veljače 2019. u 18 sati u kino dvorani u Grudama

U programu sudjeluju: fra Ante Marić, Ivan Šimić, Petar Majić i Marinko Sosa.
U glazbenom dijelu nastupaju učenici OGŠ Grude, a program vodi Ivana Bošnjak.

Ova knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske - Ogranak Grude početkom Nove godine. Opisuje ratne strahote iz minuloga Domovinskog rata, kad su hrvatski branitelji, osobito bojovnici Vrdi i grudske brigade, i drugi dragovoljci, stali u obranu Domovine i spasili i obranili planirani veliki prodor mudžahedinskih snaga na zapadnu Hercegovinu, Dalmaciju i dolinu Neretve sve do mora.
Između ostaloga u uvodu u knjigu autor je napisao: „Ovo su priče sudionika zbivanja 1993. godine, tijekom zločinačkog nauma Armije BiH da akcijom – napadom „Neretva 93.“ izađu u selo Vrdi, ovladaju Mostarom i rijekom Neretvom, te tako okupiraju sve zaključno s Neumom. Zato sam i odlučio u ovu našu knjigu staviti zapovijed koja se temelji na već izdanoj i odobrenoj akciji „Neretva 93.“ potpisanoj od zločinca Sefera Halilovića.

Ostalo zanimljivo štivo možete pročitati u ovoj vrijednoj knjizi
Vaš gorica-online

Noć muzeja 2019. u Gorici

 

Župni ured Gorica-Sovići
Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
Hrvatska franjevačka arheološka zbirka „Sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica
Matica hrvatska - Ogranak Grude

pozivaju Vas na

Noć muzeja 2019.
PROGRAM OTVORENJA NOĆI MUZEJA 2019. U STAROJ CRKVI U GORICI

Vaš gorica-online

Opširnije

Božićna čestitka 2018

 

I uvijek kad zle sile pomisle da su na pragu pobjede, da će tamom ovladati svijetom i ljudima, na svodu se pojavi Njegova zvijezda. Odmah je prepoznaju dobri i mudri ljudi, maleni i neuki, oni čista srca, prepoznaju je pastiri i kraljevi. I ta zvijezda zablista svjetlošću jakom, pobijedi sve tame.

Stoji nad jaslama, a u špilji su Majka Marija, Njeno Čedo i sv. Josip. Tu su uvijek dobri magarac i vol. Griju Dijete. A anđeli preplavili svod nebesa i pjevaju pjesmu mira. U tom ozračju i ove 2018. godine Gospodnje Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorice i Sovića ide u špilju svome novorođenom Kralju Kristu Gospodinu. I svima Vam onim starim hrvatskim poklikom kliče: NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO ISUSOVO POROĐENJE! ČESTITO VAM NOVO LJETO 2019. GOSPODNJE.

Vaš gorica-online i Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

19. Obljetnica Bratovštine Sv.Stjepana Prvomučenika

 

Dragi prijatelji!
Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate 19. obljetnicu Bratovštine sv. StjepanaPrvomučenika Gorica-Sovići  koja će se održati 07. prosinca 2018. godine u crkvi sv.Stjepana  Prvomučenika u Gorici s početkom u 19:00 sati.

Program:

 • Sveta misa zahvalnica. Misno slavlje predvodi župnik humački fra Ljubo Kurtović, za svetom misom pjeva Frama naše župe;
 • Nakon svete mise otvaranje izložbe slika akademske slikarice Karoline Marušić iz Širokog Brijega. Na izložbi uz autoricu sudjeluje fra Ante Marić i prof. Dragan Nuić Vučković.,

„Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima,
 trče i ne sustaju, hode i ne more se.“ (Iz 40, 31)

Vaš gorica-online

Opširnije

DVD Gorica bogatija za još jedno vozilo

  Članovi DVD-a Schwabenheim iz Njemačke dovezli su na dar DVD-u Gorica još jedno specijalno vozilo marke Mercedes. Ovo je vozilo nabavljeno uz minimalne troškove, a tome su potpomogli općina Grude i Civilna zaštita Županije

Jedanaestorica članova njemačkog DVD-a stigla su ovim vozilom u posjet u Goricu i tako učinila ovo Dragovoljno vatrogasno društvo jednim od najbogatijih društava kad je u pitanju opremljenost vatrogasnim vozilima na ovom području. Uz vozilo je stigla i specijalna i kompletna oprema.

Vaš gorica-online

Opširnije

25. Godina od pogibije naših branitelja

  4. listopada 2018. godine, navršava se dvadesetpeta obljetnica pogibije naših branitelja: Mire Spajića, Vice Paradžika, Damira Logare, Gordana Miličevića i Davora Šimića na Vrdima. Ne dozvolimo da se uspomena na njih zaboravi!

Stihovi s počivališta jednog od njih:
Ne diži pogled k zvijezdama
Prepoznaj sjaj u tami groba mog,
Ja pogiboh, pretočih se u prah
Da Hrvat nikome ne bude rob.

Neka im je vječna slava i hvala!

Vaš gorica-online

Otvaranje 2. likovne kolonije

 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići

poziva vas na

II. Likovnu koloniju u Gorici
-Zvonko Bušić Taik-
32-godišnji uznički san o slobodnoj Domovini Hrvatskoj

 

Vaš gorica-online

Opširnije

12 Susret klapa u župi Gorica Sovići

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići poziva Vas na
Kulturno ljeto 2018. u župi Gorica-Sovići

 

 


U Staroj crkvi u Gorici s početkom u 20:00 sati održat će se 12. susret klapa

Nastupaju klape : 

Certissa (Ž)-Đakovo Dobrkovići (M)-Dobrkovići
Drniš (M)-Drniš Katarina (MJ)Buna
Murtela (Ž)-Dugopolje Sv. Mihovil (M)-Proložac
Neviste (Ž)-Imotski Prvi kominSnježanin (MJ)-Zagreb
te klapa domaćin Bratovština (M)  

Vaš gorica-online

Kulturno ljeto 2018 u župi Gorica Sovići

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići poziva Vas na
Kulturno ljeto 2018. u župi Gorica-Sovići

 

 

 

Utorak 26.06.2018.
Nakon Svete mise koja započinje u 19:00 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Sovićima koncert Zbora crkve sv. Kate iz Ljubuškog.

Subota 14.07.2018.
Ispred zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi s početkom u 20:30 sati predstava u izvedbi dramske grupe Proložac. Ovu zabavnu večer upotpunit će pjevači bećarca i gange te svirači narodnih instrumenata.

Petak 27.07.2018.
U Staroj crkvi u Gorici s početkom u 20:30 sati održat će se 12. susret klapa

Od 29.08.2018. do 01.09.2018
Likovna kolonija u čast Zvonki Bušiću Taiku

Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš gorica-online

Stranica :1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster