Hercegovci uz Vatrene: Goričani kreću prema Rusiji

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji počinje 14. lipnja utakmicom Rusija - Saudijska Arabija, a završava 15. srpnja, kada je na rasporedu finale.
Hrvatska reprezentacija će na SP-u igrati u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom. U prvoj utakmici Hrvatska će igrati protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu s početkom u 21:00 po hrvatskom vremenu. U drugom kolu igraju Hrvatska i Argentina 21. lipnja u 20:00 u Nižnji Novgorodu. Posljednju utakmicu u grupnoj fazi Hrvatska igra protiv Islanda u utorak, 26. lipnja u Rostovu na Donu, također s početkom u 20:00.
Brojni hrvatski navijači spremaju se na dalek put kako bi bodrili Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a među njima su i Goričani (Općina Grude)! Ekipa navijača iz Gorice kreće na put dug 1900 km u Rusiju.
"Nek se zna da su Hercegovci uz Vatrene", poručila je ekipa uz poruku "Plavo nebo ti se divi uvijek vjerni dok smo živi".

Vaš gorica-online

DVD Gorica primila pomoć od Uprave civilne zaštite

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke na samom početku protupožarne sezone nastavlja pomagati Dobrovoljna vatrogasna društva 'Mokro' i 'Gorica'.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović uručio je pomoć u opremi i pokrivanju troškova sudjelovanja u provedbi programa zaštite i spašavanja presjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Mokro' Borislavu Kraljeviću i predsjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Gorica' Darku Paradžiku u ukupnoj vrijednosti 4.000,00 KM.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke također je i u ovoj godini dvojici pripadnika DVD-a 'Mokro' osigurala polaganje stručnog ispita za dobrovoljnog vatrogasca.

Vaš gorica-online

Predstavljanje knjige i predstava

Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Grude Matica hrvatska - Ogranak Grude i Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica - Sovići pozivaju Vas na

 

 

Predstavljanje knjige i predstava TKO JE UBIO ZVONKA BUŠIĆA, autora Tihomira Dujmovića bit će u kino-dvorani Grude u petak 1. lipnja 2018. s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan, svi ste pozvani!

Vaš gorica-online

Korizmena tribina, humanitarna akcija i koncert

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
poziva vas na
 KORIZMENE TRIBINE 2018.

 

 

Petak, 16. III. 2018.

U 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici bit će tribina na temu: Kršćanin u korizmi. Tribinu će održati don Mladen Parlov, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Nedjelja, 18. III. 2018.

U 19 sati u staroj crkvi u Gorici bit će koncert: Hrvatski korizmeni napjevi. Sudjeluju pučki pivači iz Rogotina, pučki pivači iz Podstrane i klapa Bratovština Gorica-Sovići, uz razmatranje prigodnih korizmenih tekstova.

HUMANITARNA AKCIJA
četvrtak, 15. 3. 2018. – subota, 17. 3. 2018.

Korizmena humanitarna akcija za djecu u Majčinu selu u Međugorju bit će prikupljana od četvrtka 15. ožujka do subote 17. ožujka 2018. godine u Staroj kapeli u Gorici od 18 do 20 sati. Prikupljaju se nekvarljivi prehrambeni proizvodi! Molimo Vas da se odazovete kao i svake godine! Bog Vas blagoslovio!


Vaš gorica-online

2. korizmena tribina u Petak 2.3.2018.

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
poziva vas na
 KORIZMENE TRIBINE 2018.

 

 

Petak, 2. III. 2018.
U 20 sati u Staroj kapeli u Gorici bit će tribina hrvatskog branitelja Vilima Karlovića kao svjedočanstvo prema svojoj knjizi Preživio sam Vukovar i Ovčaru. Teme o kojima će autor govoriti su žrtva, molitva i oprost.


Vaš gorica-online

Održana 1. korizmena tribina

U Gorici u staroj kapeli, u petak 23. veljače 2018. održana je prva korizmena tribina u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. Bratovština od svog osnutka angažmanom svoje Molitveno-liturgijske sekcije, kao i sih ostalih članova, organizirala je razne tribine za mlade, a evo već šesnaestu godinu zaredom i korizmene tribine koje su obogaćenje duhu svima koji su ih posjećivali i posjećuju. Ova prva korizmena tribina i večer bila je iz dva dijela. U prvom dijelu je predstavljen roman fra Ante Marića „Plaču li jeleni?“, a u drugom dijelu je otvorena izložba slika i slike su prodavane u humanitarne svrhe. One su iz fundusa Bratovštine i dar su umjetnika koji su svoje slike dali u humanitarne svrhe kao i slike s Likovne kolonije u čast Zvonku Bušiću Taiku koja je održana prošle godine u rujnu mjesecu ovdje u Gorici!


Vaš gorica-online

opširnije...

Bratovština sv.Stjepana Prvomučenika poziva Vas

Dragi prijatelji!
Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate 18. obljetnicu Bratovštine sv.
Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići koja će se održati 01. prosinca 2017. godine u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici s početkom u 18:00 sati.
Program:
               o Sveta misa zahvalnica. Misno slavlje predvodi fra Ante Marić
               o Otvaranje izložbe slika akademskog slikara Ivice Vlašića iz Livna

„Pokaži mi Bože putove svoje, nauči me
svojim stazama. (Ps: 25,4)“

Vaš gorica-online

Matica hrvatska – Ogranak Grude poziva Vas

Najava: U petak predstavljanje knjige fra Silvija Grubišića

Matica hrvatska – Ogranak Grude, u suradnji s Bratovštinom sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Hrvatskom franjevačkom arheološkom zbirkom Gorica, poziva Vas na predstavljanje knjige fra Silvija Grubišića: PRIPOVIJEST O BIBLIJI S PUTA PO BIBLIJSKIM ZEMLJAMA (priredio: fra Ante Marić).

Predstavljenje će se održati u petak 27. listopada u Staroj crkvi u Gorici u 19 sati, a knjigu će predstaviti fra Ante Marić, fra Ivan Ševo i Marko Čuljak.

Nakon predstavljanja knjige u Galeriji u Staroj kapeli u Gorici Otvorenje izložbe slika akademske slikarice Ivane Mikulić

Sudjeluju: fra Ante Marić i Ivana Mikulić
U glazbenom dijelu programa sudjeluje klapa Bratovština Gorica-Sovići.
Voditeljica programa je Zorana Grizelj. Radujemo se Vašemu dolasku!

Događaj se organizira u sklopu Kulturne jeseni i 12. Dani Matice hrvatske u Grudama.

Vaš gorica-online

Heroji ne umiru!

Dana, 4. listopada 2017. godine, navršava se dvadesetčetvrta obljetnica pogibije naših branitelja: Mire Spajića, Vice Paradžika, Damira Logare, Gordana Miličevića i Davora Šimića na Vrdima. Ne dozvolimo da se uspomena na njih zaboravi!

Stihovi s počivališta jednog od njih:
Ne diži pogled k zvijezdama
Prepoznaj sjaj u tami groba mog,
Ja pogiboh, pretočih se u prah
Da Hrvat nikome ne bude rob.

Neka im je vječna slava i hvala!

Vaš gorica-online

Obilježavanje 300. obljetnice Oslobađanja od Turaka

2. kolovoza 2017. prigodnim Stipanjdanskim svitnjacima
Gorica obilježava 300. godišnjicu oslobođenja stare Imote od Turaka

Na svetkovinu Gospe od Anđela iliti na Uočnicu svetkovine sv. Stipana Prvomučenika zaštitnika župe Gorica-Sovići, 2. kolovoza 2017. Goričani će tradicionalnim svitnjacima obilježiti 300. obljetnicu oslobođenja stare Imote od Turaka. U Šamatorju u Gorici bit će sveta misa Uočnica u čast  sv. Stjepanu koja će biti u 19 sati....

Opširnije...

Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići-Susret Klapa

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
poziva Vas na
Kulturno ljeto 2017. u župi Gorica-Sovići.

 

PETAK, 28. VII. 2017.

U Staroj crkvi u Gorici s početkom u 20:00 sati
11.susret klapa u Gorici
Sudjeluju sljedeće klape: Viole – Drvenik (ž), Rećina – Šibenik (ž), Neviste – Imotski (ž), Grga – Posušje (m), Herceg – Čitluk (m), Studenac – Kruševo (m), Sv. Mihovil – Proložac (m), Bratovština – Gorica-Sovići (m)

UTORAK 01.VIII. 2017.

U Staroj crkvi u Gorici s početkom u 20:00 sati
Koncert pijanista Ivana Galića i violinistice Katarine Kutnar

 

Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići-Dramska grupa

Kod zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi: Dramska skupina Proložac

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići poziva Vas na
 Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2017.


U subotu, 15. srpnja 2017. godine kod zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi s početkom u 20:30 sati Dramska grupa Proložac nasmijati će Vas izvedbom nekoliko kratkih skečeva.
Program će dodatno obogatiti pjevači gange te svirači tradicijskih glazbala.

Vaš gorica-online

Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići

Koncertom sestara Ramljak započinje još jedno
Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići


 

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika
Gorica-Sovići
 poziva Vas na
Kulturno ljeto 2017. u župi Gorica-Sovići

Vaš gorica-online

Opširnije...

U njemačkom klubu najbolji je Goričanin

Ante Paradžik iz Gorice, iz općine Grude, otišao je u Frankfurth i njegova priča iz tog njemačkog grada jedna je od onih uspješnih i pozitivnih. Paradžik je cijeli život u nogometu, piše Večernji list BiH. 
Prošao je omladinske pogone HNK Grude, NK Imotski i GNK Dinamo. Igrao i za seniorske klubove…

Vaš gorica-online

Opširnije...

Višenamjenska dvorana u Gorici

Nakon dugo godina čekanja kroz razne pokušaje financiranja, slanja projekata na više natječaja  Gorica i naša djeca su dobila višenamjensku dvoranu u prostoru osnovne škole ili stare „kinosale“.
Lijepa, sređena višenamjenska dvorana koja će služiti ponajprije djeci i njihovim tjelesnim aktivnostima, mještanima u svim tribinama i organizacijama različitih skupova napokon će dobiti svoj konačan pečat otvorenjem!
Hvala svima koji su u bilo kojem smislu pomogli u realizaciji ovog projekta!!!

Vaš gorica-online

Opširnije...

Otvaranje izložbe slika: Stepinac-Put svetosti

Matica hrvatska Ogranak Osijek
Braća hrvatskog Zmaja Zmajski Stol Osijek
Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
Hrvatska franjevačlka arheološka zbirka sv. Stjepana Gorica
i Matica hrvatska Ogranak Grude

pozivaju Vas na
Otvorenje izložbe slika

Stepinac - Put svetosti

Srijeda, 26. travnja 2017.
u Galeriji u Staroj kapeli u Gorici u 20 sati

Radujemo se Vašemu dolasku!

Vaš gorica-online

Posjet DVD-u Gorica

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Zoran Polunić posjetili su Dragovoljno vatrogasno društvo 'Gorica' u Gorici kod Gruda.

Predsjednik DVD-a 'Gorica' Darko Paradžik 'Brajo' upoznao je ravnatelja Martinovića o samim počecima djelovanja društva, funkcioniranjem i radom društva, te planovima u budućnosti. „Izradili smo projektnu dokumentaciju za objekt vatrogasnog doma u kojemu bi bila garaža za naša vozila i prostorije društva. Već nam se javljaju pojedinci koji su spremni pomoći u izgradnji, a nadamo se i pomoći institucija“, rekao je između ostalog Darko Paradžik 'Brajo'. Paradžik je istaknuo odličnu suradnju s vatrogascima iz njemačkog gradića Schwabenheima kod Mainza. Naime, prije nekoliko godina njemački vatrogasci su DVD-u 'Gorica' darovali vatrogasno vozilo, a prema riječima Paradžika njemački vatrogasci će im uskoro darovati još jedno vozilo. „Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke će pomoći u opremanju i budućem radu DVD-a 'Gorica', jer uistinu ono što sam za kratko vrijeme posjete vidio ovdje to zavrjeđuje. Na prijedlog Uprave ovih dana će Vlada ŽZH usvojiti Odluku o uvjetima i načinu korištenja financijskih sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od požara i vatrogastvo, nakon čega će biti izrađen Plan utroška sredstava, te će ovo svakako biti dodatna mogućnost pomoći vatrogascima u našoj Županiji“, rekao je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke nakon posjete DVD-u 'Gorica'.

Vaš gorica-online

Humanitarna akcija za Majčino Selo, Međugorje

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići u korizmenom vremenu poziva sve svoje župljane kao i ostale ljude dobre volje da svojim prilozima prvenstveno u prehrambenim proizvodima dadnu doprinos humanitarnoj akciji za djecu u Majčinu Selu u Međugorju.
Prikupljenu humanitarnu pomoć članovi Bratovštine dodijeliti će djeci za nadolazeći Uskrs.
Akcija prikupljanja pomoći održati će se od četvrtka 30.03. do subote 01.04.  u Starom župnom dvoru u Gorici od 18:00 do 20:00 sati.
Molimo Vas da svoje korizmeno odricanje i pokoru oplemenite korizmenim darom za potrebnu djecu.
Neka Vas prati Božji blagoslov!

Vaš gorica-online

Put križa uza Zavalu u Gorici

Na blagdan Blagovjesti u subotu, 25.03.2017., moli se Put križa uza Zavalu u Gorici. Okupljanje i početak je na 1. postaji u 15 sati.

 

 

 

Vaš gorica-online

Korizmene tribine 2017

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

poziva vas na

KORIZMENE TRIBINE 2017.

Petak, 10. III. 2017.
U 20 sati u Staroj kapeli u Gorici - Korizmena tribina na temu: Rodna revolucija i novo poganstvo. Tribinu će održati Zoran Vukman iz Splita

Nedjelja, 19. III. 2017.
U 20 sati u Staroj crkvi u Gorici: Uputi se tužna mati - pasionska tradicija stare Imote u izvedbi crkvenog pjevačkog zbora Gospe od Anđela – Imotski; glumaca pasionske igre Muka Gospodina našega Isusa Krista župe Sv. Franje – Imotski; pučkih pivača iz župa Sv. Ilije Proroka Studenci i Bratovštine Sv. Stipana Prvomučenika Gorica-Sovići; kantača iz župa: Sv. Luke - Podbablje (Grubine), Presvetog Trojstva - Slivno, Gospe od Karmela - Zagvozd i Svih Svetih - Zmijavci. Animaciju i odabir su učinili: Anđelko Nikolić i Joško Ćaleta

Petak, 24. III. 2017.
U 20 sati u Staroj kapeli u Gorici - Korizmena tribina: Prikazivanje filma Božji čovik, uz osvrt na knjigu Apokalipsa - rat za duše, autora Dražena Bušića. Gost tribine Dražen Bušić iz Zagreba

Petak, 31. III. 2017.
U 20 sati u Staroj crkvi u Gorici – umjesto Korizmene tribine: Otvorenje izložbe slika Kapelica, autorice Mirele Buzov Runac uz prigodnu molitvu i razmatranje

 

*Humanitarna korizmena akcija, prikupljanje pomoći za djecu u Majčinu selu u Međugorju, bit će od četvrtka 30. ožujka do subote 1. travnja 2017. godine u Staroj kapeli u Gorici od 18 do 20 sati. Prikupljaju se isključivo nekvarljivi prehrambeni proizvodi!

 

RADOSNO VAS OČEKUJEMO!

Vaš gorica-online

U Gorici postavljene dvije nove postaje Križnog puta

Na serpentini Zavali iznad Gorice gradi se Put križa. Za protekli vikend su postavljene još dvije postaje Puta križa koje je u tehnici mozaika uradio akademski slikar Drago Bušić, a postavili djelatnici kameno-klesarskog poduzeća „Vicić“ iz Gorice.

To su sljedeća stajališta: 6. (Veronika pruža Isusu rubac da otare svoje krvavo lice) i 7. (Isus pada drugi put pod križem)....

Vaš gorica-online

Opširnije...

Noć muzeja 2017. u Gorici

Župni ured Gorica-Sovići, Bratovština Sv. Stjepana, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka Sv. Stjepana Gorica, Matica hrvatska – Ogranak Grude pozivaju vas na manifestaciju Noć muzeja 2017.

 

NOĆ MUZEJA 2017. – Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo
ZVONKI ZVUCI GLAZBE

Program:
– (18:00-18:10 h) Otvaranje Noći muzeja 2017. u Novoj crkvi u Gorici
*Prigodni govori
– (18:10-19:00 h) Orguljski koncert mr. art. Katje Krolo Šarac
– (19:00-19:30 h) Otvaranje izložbe „Vrijeme vinila 2“ Udruga Kap Imotski
– (19:30-23:00 h) :
*Razgledavanje arheoloških nalazišta
*Razgledavanje Hrvatske franjevačke arheološke zbirke „sv. Stjepan“ Gorica
*Razgledavanje arheoloških iskopina ranokršćanske bazilike i baptisterija s krsnim zdencem u Staroj crkvi u Gorici

Program počinje u Novoj crkvi u Gorici u petak 27. siječnja 2017. godine u 18 sati. Posjetitelji će moći razgledati spomenute izloške sve do 23 sata.

Noć otvorenih muzeja 2017. u Gorici otvorit će načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj.

Vaš gorica-online

Božićni koncert u crkvi sv.Mihovila Arkanđela, Drinovci

Župni ured Drinovci i Matica hrvatska Grude pozivaju Vas na
Božićni koncert “ZDRAVO BUDI, MLADI KRALJU” !
18. prosinca 2016. (nedjelja)
u župnoj crkvi u Drinovcima u 18 sati


Dječji župni zbor sv. Mihovila Arkanđela Drinovci
Dječji župni zbor sv. Ivana Krstitelja „Kristova ruža“ Ružići
Dječji župni zbor sv. Terezije Male „Nebeske ruže“ Ledinac
Frama Drinovci
Frama Ružići
Klapa Bratovština Gorica-Sovići
Lucija Zovko
Zbor Osnovna škole Grude
Sanja Boban
Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Grude
Zbor Osnovne glazbene škole Grude
Župni zbor Bezgrješnog začeća BDM Tihaljina
Župni zbor sv. Ivana Krstitelja Ružići
Župni zbor sv. Mihovila Arkanđela Drinovci
Župni zbor sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
Župni zbor sv. Terezije Male „Nebeske ruže“ Ledinac

Na dobro Vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!

Vaš gorica-online

Stranica :1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster