DVD Gorica bogatija za još jedno vozilo


DVD GORICA BOGATIJE ZA JOŠ JEDNO VATROGASNO VOZILO

Dragovoljno vatrogasno društvo Gorica osnovano je 2001. godine kad je skupina entuzijasta predvođenih Darkom Paradžikom Brajom uradila Statut i osnovala DVD Gorica. Otada do danas ovo vatrogasno društvo uspješno djeluje na području općine Grude i šire.
U samom početku članovi DVD-a Gorica nabavili su vlastitim sredstvima i donacijama Fap-cisternu koja i danas dobro služi za potrebe vatrogastva.
No, to nije sve. Posredstvom i upornim zalaganjem zapovjednika DVD-a Gorica Darke Paradžika Braje i njemačko-goričkih Hrvata Joze i njegova sina Ante Bušića Pijukanovića učinjen je veliki iskorak, i nakon nekoliko sastanaka došlo je do plemenitog prijateljstva i pobratimstva između DVD-a Gorica i DVD-a Schwabenheim iz Njemačke. Potpisana je i povelja prijateljstva.
Godine 2011. prijatelji iz Njemačke na dar DVD-u Gorica poklonili su specijalno vatrogasno vozilo marke Mercedes (DAIMLER-BENZ, LAF 1113 B). Od tada pa do sada ovo prijateljstvo dvaju spomenutih dragovoljnih vatrogasnih društava samo je raslo i širilo se.
Upravo za svetkovinu Svih Svetih 2018. godine članovi DVD-a Schwabenheim iz Njemačke dovezli su na dar DVD-u Gorica još jedno specijalno vozilo marke Mercedes. Ovo je vozilo nabavljeno uz minimalne troškove, a tome su potpomogli općina Grude i Civilna zaštita Županije Zapadnohercegovačke, te članovi DVD-a Schwabenheim kao i drugi privatni donatori. Jedanaestorica članova njemačkog DVD-a stigla su ovim vozilom u posjet u Goricu i tako učinila ovo Dragovoljno vatrogasno društvo jednim od najbogatijih društava kad je u pitanju opremljenost vatrogasnim vozilima na ovom području. Uz vozilo je stigla i specijalna i kompletna oprema.
Zapovjednik DVD-a Gorica Darko Paradžik Brajo nije krio svoje zadovoljstvo kao ni drugi članovi goričkog društva i sumještani. Brajo je zahvalio na velikom prijateljstvu i dobročinstvu kazavši da ovakvo prijateljstvo ne smije nikad prestati.
Zapovjednik DVD-a Schwabenheim Thomas Müller kazao je da ćemo nastaviti i dalje surađivati, međusobno se poštivati i pomagati, i da ovo pobratimstvo neće nikad prestati.
Bilo je tu i djece i mlađih osoba koji su razgledavali bogat vozni park goričkih vatrogasaca. Sumještani vele da su upravo djeca zavoljela DVD Gorica, a djeca su zapravo jamac da će ovo goričko vatrogasno društvo imati svoju budućnost.

 

Uvijek uz Vas,
gorica-online.info

 

Povratak na naslovnu...

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
                             mail to:webmaster