U Gorici predstavljen život i rad Stjepana Čuića

U petak 24. srpnja 2015. godine. U Kulturnom ljetu u župi Gorica-Sovići predstavljen je životni put i djela hrvatskog pisca i bivšeg predsjednika Društva hrvatskih književnika Stjepana Čuića.

Njegov je životopis predstavila voditeljica programa prof. Mirjana Mima Vlašić koja je, uz najave događanja, lijepo kazivala i ulomke iz nekih Čuićevih djela....

Vaš gorica-online

Opširnije...

Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2015

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika
Gorica-Sovići
poziva Vas na
Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2015.

 

-Petak, 24. VII. 2015.
Pod kostilama ispred Stare kapele u Gorici u 20 sati

Susret s hrvatskim književnikom Stjepanom Čuićem i predstavljanje njegovih djela u povodu njegova 70. rođendana

U programu sudjeluju:
prof. dr. sc. Marko Tokić
autor Stjepan Čuić
u glazbenom dijelu programa nastupa Drago Grgić Godra
program vodi pjesnikinja Mirjana Mima Vlašić

Sve Vas radosno očekujemo!

Vaš gorica-online


Izložba slika Likovne radionice Grude u Grudama

Matica hrvatska - Ogranak Grude
i Likovna radionica Grude

pozivaju Vas na

IZLOŽBU SLIKA LIKOVNE RADIONICE GRUDE

Program otvaranja izložbe bit će u parku ispred Kulturnog doma „Antun Branko Šimić“ u Grudama, u srijedu 1. srpnja 2015. godine s početkom u 20 sati


Vaš gorica-online

Opširnije...

Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići 2015

KULTURNO LJETO U ŽUPI GORICA-SOVIĆI 2015. 

Nizom zanimljivih kultunih sadržaja i ove godine Bratovština svetoga Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići priređuje Kulturno ljeto u svojoj župi.
Ovogodišnje Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići počet će pred svetkovinu apostola sv. Petra i Pavla u Sovićima u petak 26. lipnja 2015. u 20 sati u crkvi u Sovićima i to koncertom Frame Ružići.
Bit će tu još predstava, koncerata, predstavljanja knjiga i izložbi, a Kulturno ljeto 2015. završit će pred svetkovinu patrona župe Gorica-Sovići sv. Stjepana Prvomučenika koji se u ovoj župi od davnina slavi 3. kolovoza svake godine.
Pozivamo sve da dođu na ova kulturna događanja! Mir i dobro!


Vaš gorica-online

Opširnije...

Na Koševu će pjevati članovi župnog zbora iz Gorice,  
Sovića i Drinovaca

Članovi župnog zbora Gorica – Sovići, kao i tri člana župnog zbora Drinovci bit će dio najvećeg zbora u povijesti BiH koji će pjevat na Misi s papom Franjom u Sarajevu 6. lipnja.

Jučer im je to potvrdio dirigent zbora vlč. Marko Stanušić koji je zaprimio njihovu prijavu, te preslušao snimke pjesama koje su morali pripremiti i poslati organizatorima, koji su na temelju toga određivali tko će biti dio velikog zbora.

– Intenzivno smo se pripremali već mjesec dana kako bi prošli u uži krug, bilo je jako teško, jer je konkurencija velika. Na kraju smo dobili pohvale od maestra koji nam je rekao da zvučimo bolje od nekih profesionalnih zborova, iako smo se predstavili kao mali seoski zbor, kazali su za Grude Online članovi župnog zbora Gorica – Sovići.

– Tri člana iz Drinovaca pridružili su se našem župnom zboru Gorica – Sovići, a ukupno će nas pjevat 26. Ovo je jedini zbor iz naše općine koji će pjevati papi Franji prilikom njegova posjeta BiH, poručili su iz zbora Gorica – Sovići.

Svečano misno slavlje bit će na Olimpijskom stadionu Koševu u Sarajevu, a pjevat će najveći crkveni zbor u povijesti BiH. Do 7. svibnja prijavljeno je više od 1650 pjevača iz BiH, Hrvatske i Srbije. Zborom će dirigirati vlč. Marko Stanušić.

preuzeto sa grude-online.info

Vaš gorica-online


Obavijest za Veliki petak

Župni ured Gorica-Sovići: na Veliki petak, 3.travnja 2015.godine moli Put križa, koji polazi od zvonika-kapelice sv.Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi, ide glavnom prometnicom do nove crkve u Gorici. Križni put će se moliti u vremenu od 13:30 do 17 sati. Pozivamio naše župljane i druge ljude dobre volje da nam se pridruže u ovoj molitvi.

Ured Načelnika općine Grude: U županiji Zapadnohercegovačkoj pa tako i u općini Grude Veliki petak je neradni dan, kako bismo Isusovu muku i smrt u našoj Općini mogli dostojanstveno obilježiti molitvom u svojim župama.

Ured Načelnika PU Grude: mole se svi vozači da na Veliki petak u vremenu od 13:30 do 17 sati ne koriste prometnicu Grude-Imotski preko Sovića i Gorice, osim u hitnim slučajevima jer će se tada ovom prometnicom moliti Put križa. Stoga preporučujemo svim sudionicima u prometu da toga dana u spomenutom vremenu koriste zaobilazne putove preko Tihaljine ili Posušja.


Vaš gorica-online


I Zvonko Bušić Taik bi bio ponosan!

Gorica-Sovići, 28. ožujka 2015. (Ines Grbić / laudato.hr) – Župa Gorica-Sovići u općini Grude treća je postaja BiH-promotivnog puta dokumentarnog filma »In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri« u produkciji Laudata koji govori o 66 ubijenih hercegovačkih franjevaca 1945. Crkvu sv. Stjepana prvomučenika u Gorici jučer, u petak, 27. ožujka pohodili su brojni župljani i zainteresirani iz drugih mjesta Općine Grude, u želji da saznaju istinu o ubojstvu franjevaca...


Vaš gorica-online

Opširnije...

Humanitarna akcija za Majčinio selo

Članovi Bratovštine Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, u suradnji s Framom svoje župne zajednice, na svetkovinu Blagovijsti 2015. odvezli su pomoć za djecu u Majčinu selu u Međugorju, a samu su humanitarnu akciju provodili proteklih dana. Pomoć se prikupljala u Starom župnom dvoru u Gorici od ponedjeljka, 16. ožujka do utorka, 24. tožujka 2015. godine, a dobri su ljudi iz župe Gorica-Sovići i iz okolnih mjesta donosili kako prehrambene proizvode, tako odjeću i obuću, te su neki dali i novčane priloge u ovoj humanitarnoj akciji.
Prigodom posjeta domaćini su iz Majčina sela zahvalili za ovu vrijednu donaciju svima koji su darovali pomoć kao i organizatorima prikupljanja.
Majčinu selu treba pomoći te Bratovština i Frama pozivaju i druge Udruge, koje u svom okviru djelovanja imaju i humanitarnu djelatnost, da pomognu djeci u Majčinu selu.  
Ovo nije ni prva, a ako Bog dragi dadne, ni zadnja akcija ovakve naravi - poručuju iz Bratovštine Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Frame ove župe, zahvaljujući još jednom svima koji su dali svoje dare za djecu.

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica - Sovići

Vaš gorica-online


Korizmene tribine - Petak 20.III.2015

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići 

poziva vas na 

 

 

KORIZMENE TRIBINE 2015.

Petak, 20. III. 2015.
U 20 sati u Staroj kapeli u Gorici Korizmena tribina na temu: Ispovijed - Ako hoćeš, možeš me očistiti... Mk 1,41. Tribinu će održati fra Željko Barbarić, fratar na službi u Širokom Brijegu.

*Od ponedjeljka 16. III. do subote 21. III. 2015.
Od 17 do 20 sati Korizmena humanitarna akcija za djecu u Majčinu selu u Međugorju! U staroj kapeli u Gorici prikupljat će se isključivo prehrambeni proizvodi.

RADOSNO VAS OČEKUJEMO!

Vaš gorica-online


Korizmene tribine - Petak 13.III.2015

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići 

(u suradnji s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru )

poziva vas na 

 

KORIZMENE TRIBINE 2015.

Petak, 13. III. 2015.

U 20 sati u Galeriji u Staroj crkvi u Gorici:

Korizmeni koncert - MISERERE MEI, DEUS - komornog pjevačkog ansambla 

"Pro arte" iz Mostara.

Voditeljica mr. art. Katja Krolo Šarac

Sudjeluju:

Soprani:            Anamarija Miličević ,Lucija Zovko ,Nikolina Zovko

Alti:                   Monika Bule, Marta Čolak ,Anamarija Vukojević

Tenori:              Vice Šiljeg ,Karlo Milićević

Basi:                 Željko Drljo, Filip Tadić, Jurica Krišto

RADOSNO VAS OČEKUJEMO!

Vaš gorica-online


Korizmene tribine - Petak 27.II.2015

Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići 

poziva vas na 

KORIZMENE TRIBINE 2015.

 

 

Petak, 27. II. 2015.

U 20 sati u Staroj kapeli u Gorici - Korizmena tribina na temu:

Povijest križnoga puta u Svetoj zemlji

Tribinu će održati fra Antonio Šakota, fratar na službi u Mostaru.

Fra Antonio Šakota je kao student proveo nekoliko godina u Svetoj zemlji i najbolje zna prenijeti svoja iskustva i znanje. Stoga sve najsrdačnije pozivamo na ovu tribinu!

RADOSNO VAS OČEKUJEMO!

Vaš gorica-online


Stranica :1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18

Broj posjeta:
Hit Counter by Digits
               mail to:webmaster